Veelgestelde vragen (Android)

Betalen gaat via Google Play en in sommige gevallen wordt bij iDEAL betalingen op het laatste moment de betaling afgebroken. Het geld is dan al wel afgeschreven, maar het bestel proces kan niet afgerond worden. Het geld wordt dan de volgende werkdag automatisch terug gestort door Google.

Als u naar https://payments.google.com/ gaat en hier inlogt met uw Google Play account, kunt u een geschiedenis van uw betalingen zien en hier zal dan ook de aankoop staan met de status 'Geannuleerd' of 'Opgezegd'

iDeal betalen via Google Play is nog in steeds in experimentele fase en Google erkent dat er nog problemen zijn. Als u betaald via Credit Card of met een Google Play Prepaid kaart zou het probleem niet mogen optreden.

Krijgt u bij het betalen via de Google Play Store een foutmelding? Op deze hulppagina van Google staan de meestvoorkomende oorzaken en oplossingen:

https://support.google.com/googleplay/answer/1267137?hl=nl

Bij het downloaden is het belangrijk dat u minimaal 1 Gb vrije ruimte beschikbaar heeft op uw interne geheugen van u apparaat (SD-kaart wordt niet ondersteund op dit moment).

Tijdens het downloaden kunt u het beste gebruik maken van een stabiele wifi verbinding en het download scherm actief laten.

Wanneer uw toestel geregistreerd is met hetzelfde Google Account, als waarmee u de aankoop heeft gedaan kunt u het abonnement ook activeren op het toestel.

Heeft uw andere toestel een ander Google account? Dan kunt u deze als volgt toevoegen:

  1. Open de app Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Accounts -> Account toevoegen -> Google.
  3. Volg de instructies om uw account toe te voegen.

Vervolgens dient u het nieuwe account te selecteren in de Play Store:

  1. Open een Google Play-app.
  2. Tik op Menu (Als het menupictogram niet wordt weergegeven in de linkerbovenhoek, tikt u op Terug totdat het app-startscherm wordt weergegeven)
  3. Bekijk de naam en het e-mailadres van het gebruikte account bovenaan het scherm.
  4. Tik op de pijl-omlaag .
  5. Tik op het account dat u wilt gebruiken.

Na het wisselen van het account in de Play Store, dient de app verwijderd en opnieuw geinstalleerd worden voordat de wijziging toegepast wordt. Het kan ook enkele uren duren voordat het abonnement herkent wordt.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om abonnementen te delen tussen de iOS en Android versie (en andersom).

Lukt het niet om via de AppStore of Goolge Play store een abonnement af te sluiten? Het is mogelijk om door middel van iDeal een een activatie code te bestellen en deze later in de app te activeren: Abonnement afsluiten

Als u op de windroos links onder klikt, zal de kaart uw huidige positie volgen.

Wilt u de kaart ook gebruiken zonder internet verbinding of besparen op uw dataverbruik, dient u eerst de kaart te downloaden. Dit kunt u doen door in de app via het menu links boven naar de download pagina te gaan en de kaart te downloaden.

U dient hiervoor minimaal 500mb aan vrije ruimte beschikbaar te hebben op uw interne geheugen (SD kaarten worden op dit moment nog niet ondersteund). Het downloaden kunt u het beste doen via een stabiele internetverbinding, waarbij u de app actief laat tijdens het downloaden.

Het abonnement loopt een volledig jaar en gaat direct in en stopt op dezelfde datum een jaar later. Na dit jaar kunt u zelf kiezen of u opnieuw een jaar bijkoopt.

Dieptes op de kaart geven slechts een indicatie van werkelijke diepte. Doordat lodingen periodiek worden uitgevoerd en de bodem door omstandigheden (bijvoorbeeld stroming) snel kunnen veranderen kunnen er dus afwijkingen ontstaan. Ook door op/afwaaien van water kunnen er grote verschillen ontstaan met de situatie zoals weergegeven op de kaart.

Dieptes komen van verschillende bronnen en hebben hun eigen referentiesysteem:

Hydrografische Dienst: Dit zijn de contourlijnen (zoals bijvoorbeeld in de waddenzee), met een dieptecijfer in meters. Deze meting is t.o.v. LAT (Laagste astromonisch getij).

Rijkswaterstaat: Dit zijn de blauwe vaarweg diepte aanduidingen (bv D8 - D24). Deze cijfers zijn in dm en zijn bij wisselende waterstanden ten opzichte van NAP en bij binnenwater t.o.v. het streefpijl.

Het berekenen van de optimale route kost veel rekenwerkt, waardoor dit uitgevoerd wordt een server en niet door het toestel zelf. Hierdoor is er wel een internet verbinding nodig tijdens het plannen van de route.

Als er éénmaal een route is gepland en geladen is, is deze wel offline beschikbaar. U kunt dus (nadat u bijvoorbeeld thuis de route geladen heeft) wel zonder internet de route volgen en de vaarroute beschrijving raadplegen.

Nee, het abonnement stopt automatisch na een jaar en vervalt dan weer in de gratis versie. U kunt dan zelf beslissen of u eventueel opnieuw een jaarabonnement bijkoopt.

Staat uw vraag er niet tussen? Kijk hieronder in de versie specifieke vragen:
iOS versie     Android versie