04 april 2023
10 jaar Vaarkaart Nederland
Deze maand is het 10 jaar geleden dat de eerste versie van Vaarkaart Nederland uit kwam. Een kleine terugblik.
Jeroen Veldhuis Vaarkaart Nederland
30 maart 2023
Kaartupdate voorjaar 2023
Ook dit voorjaar is er weer een grote kaartupdate met veel nieuwe informatie en verbeteringen. Ontdek in dit artikel wat er allemaal is vernieuwd!
Jeroen Veldhuis Vaarkaart Nederland
23 november 2022
AIS posities op de kaart
Door middel van een AIS is het mogelijk om live alle schepen om je heen te zien. Ook zonder een AIS ontvanger is het mogelijk om andere AIS schepen te zien door middel van de Vaarkaart Nederland app. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.
Jeroen Veldhuis Handleiding
13 november 2022
Gebruik van een externe GPS ontvanger
Niet alle toestellen hebben een ingebouwde GPS ontvanger voor het bepalen van de locatie. Met een externe ontvanger kan er toch gebruik gemaakt worden van locatie diensten.
Jeroen Veldhuis Handleiding
04 november 2022
Hoe moet ik de dieptes in de app interpreteren?
De Vaarkaart Nederland kent verschillende soorten dieptes. In dit artikel ga ik de verschillen laten zien en uitleggen hoe deze dieptes te interpreteren zijn.
Jeroen Veldhuis Handleiding
01 oktober 2022
Hoe werkt de routeplanner?
De Vaarkaart Nederland heeft een uitgebreide routeplanner. In dit artikel wordt uitgelegd wat allemaal mogelijk is en hoe u, uw voorkeuren kunt aanpassen.
Jeroen Veldhuis Handleiding
29 oktober 2021
Bypass Reevediep (Drone beelden)
Sinds vorig jaar is het Reevediep (de nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer) open voor de scheepvaart. Vaarkaart Nederland is eens gaan kijken en heeft er een informatie filmpje over gemaakt.
Jeroen Veldhuis Vaarweginformatie
15 oktober 2021
Wat is het verschil tussen de gratis en betaalde versie?
We krijgen soms de vraag waarom er een betaalde versie is en wat het verschil tussen beide versies is. In dit artikel leggen we het uit!
Jeroen Veldhuis Handleiding
10 april 2020
Interview voor KNMC clubblad
Recent ben ik geinterviewed door het KNMC (Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club) clubblad en dat heeft geresulteerd in een artikel over mij en Vaarkaart Nederland in hun clubblad. Hieronder is het resultaat te lezen.
Jeroen Veldhuis Vaarkaart Nederland