Wat is het verschil tussen de gratis en betaalde versie?

We krijgen soms de vraag waarom er een betaalde versie is en wat het verschil tussen beide versies is. In dit artikel leggen we het uit!
15 oktober 2021

In 2015 is de app in eerste instantie als volledig gratis app begonnen. Dit bleek echter niet lang houdbaar, want door de vele bezoekers moet er snel hardware bij gehuurd worden om de bezoekersaantallen aan te kunnen en ook aan de vele verzoeken voor nieuwe functies kon geen gehoor worden gegeven.

Door een betaalde versie aan te bieden is het mogelijk om de kwaliteit te bieden welke gevraagd wordt. Dus een up-to-date kaart, regelmatig nieuwe functies toegevoegd en een stabiele app welke (ook bij drukte) snel en zonder haperingen blijft functioneren.

Verschil tussen de betaalde en gratis versie

  • Onbeperkt inzoomen In de volledige versie is er geen beperking tot het inzoomen. Het is dus mogelijk om onbeperkt in te zoomen, waardoor de kleinste details goed zichtbaar zijn.

  • Details inzien In de volledige versie is het mogelijk om alle details te zien van alle objecten op de kaart. Zo ziet u hoogtes en bedientijden van bruggen, omschrijvingen bij aanlegplekken en uitleg bij verkeerstekens.

  • Offline kaart In de volledige versie is het mogelijk om ook zonder internet de app te gebruiken. Dit is makkelijk als u geen data-abonnement heeft op uw toestel, maar ook veilig als u bijvoorbeeld geen ontvangst heeft. Ook bespaart het op uw data verbruik.

  • Routeplanner In de gratis versie kunt u wel een route plannen, maar in de betaalde versie is het ook mogelijk om deze op de kaart te laden. Zo kunt u de geplande route over de kaart projecteren, waardoor deze makkelijk te volgen is.

Daarnaast steunt u met de betaalde versie verdere ontwikkeling van de Vaarkaart Nederland app. Waarvoor hartelijk dank!

Over de auteur
Jeroen Veldhuis
Jeroen is sinds 2013 initiatiefnemer van Vaarkaart Nederland. Oorspronkelijk als hobby project, maar dat is inmiddels aardig uit de hand gelopen. Favoriete vaargebied: Overijssel en Friesland, maar vaart eigenlijk te weinig. Overdag werkzaam als programmeur bij een energie bedrijf.