10 jaar Vaarkaart Nederland

Deze maand is het 10 jaar geleden dat de eerste versie van Vaarkaart Nederland uit kwam. Een kleine terugblik.
04 april 2023

Begin 2013 kwam ik op de Rijkswaterstaat website een bestand tegen met alle tonnen en andere vaarwegobjecten van Nederland. Op dat moment was ik bezig om een nieuwe techniek te leren om apps te maken voor Windows Phone en als leertraject heb ik dit bestand gebruikt om een simpele visualisatie te maken van alle objecten op een kaart.

Alhoewel het nog heel simpel was, kreeg ik er veel positieve reacties op (het aanbod digitale vaarkaarten was toen ook nog erg beperkt) en ben ik de app gaan uitbreiden naar iOS en Android. Windows Phone bestaat inmiddels niet meer, maar de Vaarkaart Nederland app gelukkig nog wel!

Hieronder een afbeelding van de allereerste versie van de Vaarkaart Nederland app. Niet meer dan een Google Maps kaart met hierop wat icoontjes:

Inmiddels zijn we 10 jaar verder en is de app in vele opzichten gegroeid tot een veelgebruikte en veelomvattende digitale vaarkaart. Mede dankzij de vele trouwe gebruikers!

Bedankt voor het vertrouwen en gebruik van de Vaarkaart Nederland app de afgelopen 10 jaar. Hopelijk geeft de app nog veel vaarplezier in de toekomst!

Over de auteur
Jeroen Veldhuis
Jeroen is sinds 2013 initiatiefnemer van Vaarkaart Nederland. Oorspronkelijk als hobby project, maar dat is inmiddels aardig uit de hand gelopen. Favoriete vaargebied: Overijssel en Friesland, maar vaart eigenlijk te weinig. Overdag werkzaam als programmeur bij een energie bedrijf.