App-update voorjaar 2024

Zoals elk voorjaar komt er weer een update met nieuwe functies voor de Vaarkaart Nederland app. Ook dit jaar zitten er weer een aantal leuke nieuwe functies in.
31 januari 2024

Locatie en hulp

Soms is het handig om de coördinaten van uw huidige positie te zien. Maar in geval van nood kan dit zelfs van levensbelang zijn! Links boven op het hoofdscherm zit nu een knop (met icoon van reddingsboei), waarmee u het nood scherm opent. Hier zit u direct uw huidige locatie en de noodnummers welke van toepassing zijn.

Nuttige en verplichte documenten

Op de nederlandse vaarwegen is het verplicht om altijd het Binnenvaartpolitiereglement (BPR) bij je te hebben. Dit regelement en enkele andere nuttige documenten zijn nu te allen tijde (ook zonder internet verbinding) op te vragen in de app.

Kleine verbeteringen

Daarnaast zijn er verschillende kleine verbeteringen doorgevoerd, waardoor de app stabieler en sneller is geworden.

Kaart-update

In de app update zit nog geen vernieuwde versie van de kaart. Hier werken we nog aan en zal binnenkort verschijnen. Hier zal in ieder geval een verbeterde diepte weergave in zitten.

locatie en hulp Links: voorbeeld van het locatie en hulp scherm. Rechts: voorbeeld van nuttige en verplichte documenten.

Over de auteur
Jeroen Veldhuis
Jeroen is sinds 2013 initiatiefnemer van Vaarkaart Nederland. Oorspronkelijk als hobby project, maar dat is inmiddels aardig uit de hand gelopen. Favoriete vaargebied: Overijssel en Friesland, maar vaart eigenlijk te weinig. Overdag werkzaam als programmeur bij een energie bedrijf.